Prima dezbatere Trump – Biden, audiență masivă la TV

Prima dezbatere Donald Trump – Joe Biden a fost urmărită de peste 73 de milioane de telespectatori. Cu toate acestea, numărul este cu 13% mai puţin decât a înregistrat prima confruntare din 2016 dintre Trump şi candidatul democrat de atunci, Hillary Clinton, informează Variety, citată de news.ro.

Transmisiunea a atras 73,1 milioane de telspectatori, potrivit Nielsen, cu 13 milioane mai puţin decât prima dezbatere Trump – Clinton, care a fost urmărită de 84,4 milioane de telespectatori pe 13 reţele de televiziune, aceasta fiind cea mai mare audienţă din istoria de 60 de ani de dezbateri televizate.

Dezbaterea de marţi seară – transmisă de ABC, CBS, NBC, Fox, Telemundo, Univision, PBS, CNN, CNNe, Fox Business Network, Fox News, MSNBC, Newsmax, Newsy, Vice şi WGNA – a devansat celelalte două din 2016, care au atras 66,5, respectiv 71,5 milioane de telespectatori.

În 2012, prima dezbatere între Barack Obama şi Mitt Romney a fost urmărită de 67,2 milioane de telespectatori.

Cât priveşte reţelele de televiziune, Fox News a înregistrat cea mai mare audienţă – cu 17,8 milioane de telespectatori. ABC s-a clasat pe poziţia a doua, cu 12,6 milioane de telespectatori, iar NBC, pe a treia, cu mai puţin de 10 milioane. CNN şi MSNBC au avut 8,3 milioane de telespectatori, respectiv 7,2 milioane. Lor le urmează CBS şi Fox, cu 6,4 milioane, respectiv 5,4 milioane, Telemundo şi Univision, cu 2,7 milioane, şi Fox Business, cu 758.000 de telespectatori.

Înainte de dezbaterile din 2016, cea mai urmărită a fost cea din 1980 dintre Jimmy Carter şi Ronald Reagan, care a atras 81 de milioane de telespectatori.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

audienta Trump - Bidenconfruntare trump bidendezbatere Trump - Biden
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes