Prima rundă de negocieri PNL – PSD. Florin Cîțu, despre majorări de taxe, de pensii, subvenții. La ce nu va renunța PNL-ul

Prima rundă de negocieri PNL - PSD: Despre majorări de taxe, de pensii, subvenții
Prima rundă de negocieri PNL - PSD: Despre majorări de taxe, de pensii, subvenții

Florin Cîțu, președintele PNL, a spus, după runda de negocieri de marți, că PNL e de acord cu majorarea pensiilor, salariilor și alocațiilor, dar aceste creșteri trebuie să țină cont de posibilitățile României. Acesta a mai spus că liberalii nu vor să crească taxele și nici să taie banii de la investiții și că nu sunt de acord cu introducerea cotei progresive de impozitare, dorite de social-democrați.

„În România orice venit e deja impozitat. E vorba dacă vrem să penalizăm pe cineva că a muncit și a acumulat active. Nu mi se pare corect. Dacă e vorba de evaziune fiscală, evident că sunt de acord să o eliminăm, dar dacă e vorba de români care au muncit și și-au asumat riscuri și au plătit impozite, nu e normal să venim să spunem că trebuie să dea în plus, că e justiție socială. Suntem de acord cu eliminarea evaziunii la orice nivel”, a declarat Cîțu.

Premierul a insistat că liberalii nu sunt de acord cu creșterile de taxe:

”Am spus de la început că nu vom crește taxele, e un principiu de la care nu abdicăm. Am arătat că schimbarea pradigmei prin care am alocat mai multe resurse către investiții ne-a ajutat să avem mai multe resurse la buget, cu 40 de miliarde mai mult decât anul trecut. Cu acești bani putem plăti facturi, să subvenționăm și termica căte UAT-uri, deci e un model economic care funcționează”.

Creșterile de pensii și salarii

„Sunt discuții despre creșterea pensiilor, alocațiilor, salariilor. Noi suntem de acord, le-am crescut într-o perioadă de criză majoră, când nimeni nu făcea asta în Europa și o vom face și acum în contextul traiectoriei, deficitului pe care l-am anunțat, dar vom face acest lucru.

Orice creștere de cheltuieli trebuie să ne uităm dacă se încadrează în deficitul estimat pentru anul viitor. Dacă nu, va trebui să luăm bani de la investiții și noi nu suntem de acord. Avem deja o creștere în programul e guvernare de 5% vom vedea dacă putem merge mai sus. Suntem de acord să creștem și pensiile și salariile, dar tot trebuie judecat în contextul economic, să ne asigurăm că aceste creșteri pot fi plătite și în viitor”, a explicat Florin Cîțu.

Mesaj pentru votanții PNL

Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici“, a precizat Florin Cîțu, legat de posibila alianță cu social-democrații. “Din păcate, foștii parteneri au dat mâna cu PSD, n-au mai vrut să dea mâna cu noi și suntem astăzi aici, trebuie să facem o guvernare pentru români.”, a adăugat Cîțu.

În continuare, Florin Cîțu a transmis un mesaj pentru românii care au votat PNL: “Niciunul dintre principiile pentru care ne-au votat și niciuna dintre măsurile pentru care ne-au votat nu vor fi diluate și nu vor dispărea în această guvernare.

Vom merge în această guvernare pentru a apăra în continuare proprietatea privată, antreprenorii, românii care își asumă riscuri și muncesc în România, cei care plătesc taxe. Îi vom asigura, din nou, că nu vor crește taxele. Pentru asta suntem acolo. Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă social-democrați, asta este! În acest moment, asta este soluția pentru România.

“Este foarte important ca toți cei care ne-au votat să știe că nu vom abdica niciun moment de la acele măsuri și principii.”, a subliniat Cîțu. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alianta pnl psdflorin cituguvern pnl psdmajorare pensiimajorări taxenegocieri pnl psd
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes