Sanatate

Prima tranșă de Remdesivir sosește în România

Prima tranşă din cele peste 25 de mii de flacoane de Remdesivir alocate de la Uniunea Europeană sosește în România. Este a doua cea mai mare cantitate după Spania. Cele șase mii de doze care ajung astăzi în ţară sunt suficiente pentru tratarea a 1.200 de pacienţi COVID aflaţi în stare gravă.

Ce este Remdesivir

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, din Bucuresti a explicat la TVR, ce este Remdesivir și de ce îl vrea toată lumea.

”Medicamentul, dacă este administrat pacientului in stare critică, reduce foarte mult simptomatologia, reduce efectul pe care îl are infecția cu SARS CoV 2 în organismul pacientului critic. Prin urmare crește calitatea vieții. Nu trebuie să uităm că orice medicament are și reacții adverse, că administrarea lui se face cu monitorizare extrem de strictă, pentru că reacțiile adverse pot fi multiple, ca dealtfel orice medicație extrem de nouă. De aceea, administrarea lui trebuie să se facă într-un mod extrem de supravegheat. Însă, până în acest moment, informațiile care sunt publicate indică o eficiență mult mai mare față de alte medicamente”, a explicat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” spune că datele privind numărul infectărilor zilnice, precum și al deceselor din cauza COVID-19 nu sunt deloc confortabile, iar acest lucru ar trebui să ducă la responsabilizarea tuturor.

”În acest moment, suntem la un număr de cazuri care nu este deloc confortabil, mai ales dacă ne uităm la numărul de decese zilnice și la numărul de pacienți din Terapie Intensivă COVID. Este un lucru care trebuie să ne responsabilizeze pe toți, este foarte bine că se găsesc soluții pentru asistența în Terapie Intensivă a pacienților. Este nevoie pentru că, de mai bine de trei săptămâni, la Institutul Marius Nasta Terapia Intensivă este la capacitate maximă. Paturile sunt eliberate, dar se ocupă în orele imediat următoare, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta”, în emisiunea Ca-n viață.

România va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »