Primar pe 5 ani. Proiectul de lege, la un pas de a fi adoptat

Primar pe 5 ani. Proiectul de lege, la un pas de a fi adoptat
Primar pe 5 ani. Proiectul de lege, la un pas de a fi adoptat

Raportul de admitere la iniţiativa legislativă depusă de UDMR care vizează prelungirea duratei mandatelor tuturor aleşilor locali de la patru la cinci ani a fost adoptat, luni, de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Proiectul de lege depus de UDMR pentru prelungirea mandatelor de la patru la cinci ani ar trebui să mai primească raport şi de la Comisia juridică înainte de a ajunge la votul final, în plenul Senatului, potrivit senatoarei Florina Presadă. Iniţiativa UDMR a fost susţinută de senatotii PSD, UDMR şi ALDE. USR s-a opus, iar PNL s-a abţinut.

„Prevederile prezentei legi intră în vigoare începând cu mandatul autorităţilor administraţiei publice locale alese în anul 2020”, se precizează în proiectul de lege. Anterior, Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul, ceea ce înseamnă că Senatul este forul decisiv.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

lege primari mandat primar primar 5 ani
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes