Primăria Craiova, somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu de la intrarea în Parcul Romanescu

Primăria Craiova, somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu de la intrarea în Parcul Romanescu
Primăria Craiova, somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu de la intrarea în Parcul Romanescu

Primăria Craiova a fost somată să dea jos plăcuța inscripționată cu numele Olguței Vasilescu, pe care o amplasase recent la una dintre intrările în Parcul „Nicolae Romanescu” chiar deasupra celei ce poartă numele Nicolae Romanescu, vizionarul din Bănie care a trăit în secolul al XIX-lea și care, printre altele, a întemeiat acest spațiu de recreere în timpul petrecut în fruntea administrației. Plăcuța cu numele unui alt edil PSD, primarul în exercițiu Mihail Genoiu, trebuie și ea îndepărtată de deasupra celei cu numele lui Ulysee Boldescu, care a condus și el municipalitatea, între 1890 și 1894, conform B1Tv.

Modificarea listei primarilor

”În urma deplasării pe teren efectuate la data de 20 iulie de către funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Cultură Dolj, s-a constatat faptul că inscripţionarea numelor primarilor Craiovei nu respectă planşa din documentaţia avizată. În consecinţă, vă solicităm ca, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei, să remediaţi neconcordanţele, în sensul modificării listei primarilor Craiovei, astfel încât ordinea şi dispunerea numelor acestora să respecte ordinea avizată”, se precizează într-o adresa a Direcţiei de Cultură Dolj.

Parcul „Nicolae Romanescu”, al doilea ca dimensiune din România după Herăstrău din Capitală, este al treilea parc natural de pe teritoriul Europei de Est. El măsoară aproximativ 100 de hectare şi este construit pe locul unde se afla moşia familiei Bibescu. Din acest motiv, este cunoscut şi sub denumirea de Parcul „Bibescu”

În 1930, parcul a primit numele lui Nicolae Romanescu, omul ce venea la Primăria Craiovei în 1898 și contribuia decisiv la noile planuri pentru modernizarea și dezvoltarea orașului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

criova parc romanescu olguta vasilescu placuta parc romanescu placuta olguta vasilescu Parcul Nicolae Romanescu parcul romanescu
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes