Primarul Iașiului Mihai Chirica, inculpat de DIICOT, după audierile de azi, anunță Maricel Popa, șeful PSD Iași

Primarul Iașiului Mihai Chirica, inculpat de DIICOT, după audierile de azi, anunță Maricel Popa, șeful PSD Iași. Foto: Maricel Popa/Facebook
Primarul Iașiului Mihai Chirica, inculpat de DIICOT, după audierile de azi, anunță Maricel Popa, șeful PSD Iași. Foto: Maricel Popa/Facebook

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, anunță, miercuri, că primarul Mihai Chirică, PNL fost la PSD, a fost convocat astăzi la DIICOT şi că a ieşit de la audieri cu o nouă calitate, cea de inculpat, pentru infracţiunea de a abuz în serviciu. ”Primarul Iaşului are din nou probleme cu legea şi implică iar administraţia locală în scandaluri care vizează activitatea de urbanism. Sunt lucruri de neconceput care se întâmplă în Primăria Iaşi”.

”Primarul Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat. Procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea calităţii, din suspect în inculpat, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Astfel, Mihai Chirica s-a ales cu două capete de acuzare în dosarul instrumentat de DIICOT: una pentru omisiunea sesizării organelor judiciare şi una de abuz în serviciu”, spune PSD Iaşi, care aminteşte că Mihai Chirica mai are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DNA dar şi în Dosarul Skoda care se judecă la Judecătoria Iaşi.

Primarul Iaşului, susțin social-democrații ieșeni, are din nou probleme cu legea ”şi implică iar administraţia locală în scandaluri care vizează activitatea de urbanism”.

”Acum ni se demonstrează tuturor că haosul din urbanism a fost întreţinut cu bună ştiinţă. Ieşenii au avut doar de suferit, în timp ce unii aveau doar de câştigat. Acuzaţiile sunt extrem de grave. Angajaţi şi conducerea Primăriei sunt suspectaţi de fapte corupţie. Sunt lucuri de neconceput care se întâmplă în această instituţie. PSD militează pentru transparenţă în urbanism, pentru aplicarea strictă a legii în beneficiul ieşenilor nu a unor grupuri de interese”, se precizează în comunicatul PSD.

Organizaţia afirmă că, ”chiar dacă nu avem de a face cu un nou dosar penal, ci cu o extensie a „afacerii Sărărie 202”, imaginea Iaşului are de suferit. Iaşul pare din ce în ce mai apăsat de problemele penale ale primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi”.

”Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe şi toţi cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni sa se retragă, iar justiţia să îşi spună cuvântul. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate. Cei care vremelnic conduc acum oraşul şi judeţul Iaşi nu mai au timp pentru administraţie. În fiecare săptămână cel puţin unul dintre ei primeşte convocare la DNA, DIICOT sau Parchetul General. Cât va mai continua acest calvar pentru ieşeni? Ce prestanţă mai are Chirica în faţa liderilor din Bucureşti, chiar dacă ar vrea să meargă în Capitală să facă lobby pentru proiectele Iaşului? ” a scris senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi, pe pagina sa de Facebook

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

chirica penal maricel popa Mihai Chirica mihai chirica inculpat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes