Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a semnat contractul de realizare a unui centru de îngrijire vârstnici în valoare de 7 milioane de euro

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc
Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc

În plin scandal al azilelor groazei, la nivel național, Emil Boc arată cum trebuie gândit și proiectat un astfel de stabiliment, prin semnarea contractul de proiectare și execuție pentru realizarea centrului de îngrijire vârstnici de pe Calea Baciului. În valoare de 7 milioane euro, edilul mai precizează că aceste fonduri sunt asigurate din bugetul local.

Căminul pentru vârstnici va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri, având 42 camere, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Sunt prevăzute, pe lângă unități de cazare, și amenajarea de săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie ș.a.

“Pentru încurajarea activităților sportive, se vor amenaja zone cu aparate de fitness, tenis de masă, șah, pistă de alergare, dar și zone de relaxare cu mobilier urban modern, umbrite de arborii și arbuștii incluși în proiect”, a declarat edilul liberal Emil Boc.

Valoarea totală a lucrărilor este de 34.795.749,29 lei TVA inclus, iar durata de realizare a lucrărilor de proiectare și execuție este de 24 luni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

azil batraniazil batrani cluj napocaazil clujEmil Boc
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes