Primarul municipiului Lugoj, demis de prefectul judeţului Timiş. În plus, liberalii analizează excluderea acestuia din partid

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu
Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului PNL de Lugoj Claudiu Buciu, după ce acesta şi-a schimbat domiciliul, în urmă cu o lună şi jumătate. Ordinul poate fi atacat în justiţie. Potrivit prefectului de Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu şi-a mutat domiciliul în Germania.

„Prefectura a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar de Lugoj, Claudiu Buciu si-a schimbat domiciliul din România în Germania de aproximativ o lună şi jumătate. Codul administrativ e foarte clar. Nu îmi rămâne decât să închei îninte de vreme mandatul domnului primar al municipiului Lugoj. Acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului”, a anunţat Mihai Ritivoiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit prefectului, ordinul de încetare a mandatului primarului din Lugoj poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ care se va judeca cu prioritate.

Nu am nicio bucurie în acest sens şi consider că relaţia dintre un primar ales şi cetăţenii care l-au votat este sacră. E cu atât mai complicat să întrerupi mandatul pentru o chestiune ce poate părea de nuanţă. Pe de altă parte, legea e clară şi nu suportă nicio interpretare în acest sens”, a scris prefectul pe facebook.

Claudiu Buciu face naveta în fiecare săptămână între Lugoj şi oraşul din Germania unde se află soţia sa şi cei trei copii. 

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus şi din PNL sau ar putea fi suspendat pe o perioadă de şase luni, după ce a decis să desfiinţeze mai multe instituţii din oraşul pe care îl conduce, printre care Casa de Cultură, Serviciul de Administrare a Cinematografului ”Bela Lugosi” şi Şcoala de Arte.

O discuţie în acest sens va avea loc în cadrul organizaţiei PNL Timiş.

”Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj. Şedinţa este organizată după ce, ieri, Claudiu Buciu a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi”,  a anunţat PNL Timiş în data de 28 iunia a.c..

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mihai ritivoiu prefect timis primar lugoj primar lugoj suspendat primar suspendat schimbare de domiciliu
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes