Primarul Nicușor Dan a vizitat fabrica Astra din Arad. Primele imagini cu noul tramvai care va circula în București

Primarul Nicușor Dan a vizitat fabrica Astra din Arad. Primele imagini cu noul tramvai care va circula în București. Foto: PMB
Primarul Nicușor Dan a vizitat fabrica Astra din Arad. Primele imagini cu noul tramvai care va circula în București. Foto: PMB

Primarul General Nicușor Dan a vizitat astăzi, 28 martie, fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători Arad, companie care urmează să livreze cele 100 de tramvaie care vor ajunge în Capitală, se arată într-un comunicat al Primăriei Generale București.

Primarul Capitalei a fost însoţit de Viceprimarul Stelian Bujduveanu, precum şi de o delegație de specialiști din cadrul Primăriei Capitalei și al Societăţii de Transport Bucureşti.

„Așa arată noile tramvaie pentru București! Am fost azi la fabrica Astra Arad, cu care Primăria Capitalei are un contract pentru execuția a 100 de tramvaie, ce vor începe să fie livrate în acest an. Vestea bună e că primele tramvaie, în număr de 6, vor sosi în iunie, cu câteva luni înainte de data contractuală.

Tramvai Astra, interior
Tramvai Astra, interior

Am vrut să văd cum merge producția tramvaielor și am făcut chiar o călătorie de testare, pentru a vedea cum se comportă tramvaiele pe traseu și ce performanțe au din punctul de vedere al siguranței și confortului călătorilor.

Am discutat la Astra cu proprietarul companiei, Valer Blidar, cu muncitori și ingineri angajați în producția efectivă a tramvaielor, dar și cu europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă. Tramvaiele de la Arad sunt foarte necesare pentru înnoirea parcului de tramvaie bucureștean, care e compus în marea majoritate din tramvaie fabricate înainte de 1990.

Împreună cu cele 100 de troleibuze și cele 100 de autobuze electrice pe care PMB le va cumpăra, achiziția tramvaielor e un pas important pentru electrificarea flotei de transport public în Capitală”, a declarat Nicușor Dan.

Trambaiul Astra Arad, vedere față
Trambaiul Astra Arad, vedere față

Reamintim că Primăria Capitalei a încheiat, în anul 2021, un contract în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro cu societatea Astra Vagoane pentru achiziția a 100 de tramvaie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astra aradnicusor dantramvai bucurestitramvaie astra
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes