International

Primarul orașului Bruges, înjunghiat pe stradă

Dirk De Fauw, primarul oraşului Bruges a fost înjunghiat în zona gâtului, sâmbătă, în fața cabinetului său. Atacatorul care a fost arestat imediat după atac, a anunţat parchetul, confirmând informaţii din presa flamandă.

Deşi a fost înjunghiat în gât, primarul a reuşit să sune singur la serviciul de urgenţă. Medicii care au intervenit imediat au reuşit să-i salveze viaţa după ce l-au operat.

Dirk De Fauw, în vârstă de 62 de ani, de profesie avocat, a fost dus la spital unde a fost operat şi starea lui este ”stabilă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a parchetului, Céline D’havé, fără a face precizări. Ea a confirmat că a fost deschisă o anchetă pentru ”tentativă de omor” şi încredinţată unui judecător de instrucţie.

Procuratura belgiană nu a furnizat nicio informaţie cu privire la bărbatul arestat. Conform primelor elemente raportate de mass-media, faptele ar fi fost comise la sfârşitul dimineţii în sau în apropierea firmei de avocatură a victimei, în cartierul Sint-Andries (Saint-André).

Autorul ar putea fi un client sau un fost client al avocatului, ”cu un trecut psihiatric”, a scris cotidianul Het Laatste Nieuws pe site-ul său, informaţii pe care parchetul nu este deocamdată în măsură să le confirme.

Alte știri de interes

Restricţii înăsprite în unele zone din nord-estul Angliei, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19

Mihnea Tudor

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »