Primarul Sectorului 2: Piața Obor va rămâne deschisă. Cum a fost posibil acest lucru

Primarul Sectorului 2: Piața Obor va rămâne deschisă
Primarul Sectorului 2: Piața Obor va rămâne deschisă

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat, duminică, pe pagina sa de Facebook, că Piața Obor va rămâne deschisă. El a precizat că „măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare” pentru respectarea recomandărilor sanitare de combatere a pandemiei de coronavirus.

„Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă”, a scris primarul, pe Facebook.

Măsurile de siguranță din Piața Obor:

– Pereții din hala nouă sunt de ridicați
– Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață
– Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile
– Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor.

”S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor. Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători. Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță”, a mai scris primarul.

Restricții la nivel național

Potrivit deciziei autorităților, piețele în spațiile închise ar urma să fie închise, începând de luni, în timp ce magazinele, inclusiv mall-urile, rămân deschise până la ora 21.00.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat care este logica aceste măsuri și a spus că riscul de transmitere a virusului este mult mai mare în piețe, unde, de exemplu, nu se poate plăti cu cardul, în timp ce în magazine aplicarea regulilor este mai “controlabilă”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

piata deschisa piata obor piata obor inchisa piata obor remane deschise primar sector 2
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes