Primii pași pentru Autostradă pe Valea Prahovei: Centura Comarnic, licitată vara asta; la Bușteni, ocolire printr-un tunel

Valea Prahovei, vedere generala deasupra Sinaiei
Valea Prahovei, vedere generala deasupra Sinaiei

Șapte kilometri la profil de autostradă vor fi scoși la licitația de proiectare și execuție în această vară, pentru Centura Comarnic. Pentru restul autostrăzii A3 de la Ploiești la Râșnov va fi scoasă la licitație proiectarea, iar de la Sinaia spre Nord tot traseul va avea un aliniament nou. Pentru Bușteni s-a decis ca drumul de mare viteză să ocolească stațiunea printr-un tunel.

Informațiile au fost dezvăluite marți de către șefa CNAIR, Mariana Ioniță, la un eveniment desfășurat cu Universitatea Tehnică București. Potrivit acesteia, la Comarnic va fi realizată autostrada A3 pe o lungime de 7 km cât să ocolească localitatea, iar la Bușteni se va face un tunel care să ocolească stațiunea.

”Pe lângă măsurile de fluidizare pe perioada de proiectare și execuție a acestei autostrăzi vom avea și un proiect separat pentru varianta ocolitoare Comarnic. Nu vorbim de varianta ocolitoare la Bușteni pentru că autostrada va fi prin tunel. Din analizele făcute cu cei de la mediu, ținând cont de potențialul turistic al zonei. Centura Comarnic, 7 km cu profil de autostradă, lucrăm acum la caietul de sarcini, la partea tehnică pentru proiectare și execuție. Până în 20 iulie avem termen să-l predăm colegilor de la achiziții. În această vară va fi lansată la licitație proiectarea și execuția variantei ocolitoare Comarnic la nivel de autostradă”, a spus Ioniță.

Centura va fi realizată cu bani europeni, iar CNAIR lucrează deja la aplicația pentru fonduri europene. În ceea ce privește restul de tronsoane de la Ploiești până la Râșnov, CNAIR lucrează acum la documentația de atribuire pentru revizuire Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic.

Revizuirea Studiului de Fezabilitate, obținerea avizelor de mediu și realizarea Proiectului tehnic ar urma să dureze 36 de luni, iar apoi proiectul ar merge direct la licitația pentru execuție.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autostrada valea prahoveitrafic valea prahovei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes