Special

Primul asistent cercetare științifică din domeniul Smart City

Primul specialist din sistemul de cercetare-dezvoltare pe tematica Smart City a fost certificat săptămâna aceasta, prin acordarea gradului de  asistent cercetare științifică d-lui. Furdu Constantin, inspector în cadrul Primăriei Capitalei.


Concursul, jurizat de specialiști de Academia Română, UTCB și Director General BERCĂ Valentin – BRK Systems SRL, repezintă o primă recunoaștere a eforturilor de cercetare într-un domeniu tot mai vizibil în România și anume cel al orașelor inteligente.

Este laudabil faptul că mediul privat susține și recunoaște performanțele unor tineri ce își canalizează eforturile spre promovarea unor concepte moderne de dezvoltare urbană. Conceptul de Smart City nu este o noțiune nouă însă, orașele din România mai au de făcut pași importanți până când să putem spune că am reușit să atingem performanțele unor metropole cu experiență în acest domeniu.

Fiind și primul formator în “Managementul infrastructurilor urbane inteligente”  dl. Furdu a susținut în fața comisiei de concurs o analiză asupra modului prin care strategiile de tip Smart City pot ajuta la reducerea factorilor ce contribuie la degradarea mediului. În cadrul tezei susținute, și anume “Smart City-soluție privind integrarea obiectivelor de dezvoltare durabilă”, s-a pus în lumină rolul tehnologiei informației și comunicării în cadrul proceselor de dezvoltare urbană și necesitatea utilizării internetului și tehnologiei mobile în scopul atingerii obiectivelor specifice dezvoltării durabile.

Smart City este un concept de dezvoltare modernă a localităților și comunităților și include implementarea know-how-ului, tehnologiei și internetului în infrastructuri, pentru îmbunătățirea managementului urban. Prin utilizarea senzorilor și sistemelor de monitorizare în timp real se colectează date ce sunt analizate și prelucrate, pentru a se oferi atât soluții de management, cât și pentru dezvoltarea de servicii noi bazate pe date.

Citește și:


  • [relink id=”1928″]
  • [relink id=”2846″]
  • [relink id=”1105″]

 


Alte știri de interes

Vând idol mărimea XS! Aștept provincia!

Gabriela Ibens

Explozie Beirut – România trimite aproape 8 tone de materiale medicale către Liban

Mihnea Tudor

Augustin Zegrean, replică DURĂ pentru Renate Weber: Cred că se află în treabă!

Saghin Cristian

Bărbatul suspectat că l-a ucis pe interlopul Emi Pian, arestat preventiv

Mihnea Tudor

Avocatul Poporului: Internarea într-o unitate spitalicească nu ar trebui condiționată de testarea COVID-19

Mihnea Tudor

Trupele speciale supraveghează priveghiul lui Emi Pian din Rahova

Mihnea Tudor

Detalii de necrezut din cercetarea procurorului DIICOT care a clasat dosarul 10 august. Șefii Jandarmerii, neaudiați

Mihnea Tudor

Gheorghe Nichita, fostul primar de Iași, condamnat la închisoare cu executare

Mihnea Tudor

Românii ar fi dispuşi să accepte iar restricţii, la un al doilea val al pandemiei de coronavirus – studiu

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »