Primul caz confirmat al unui nou-născut infectat în pântec cu COVID-19 de către mamă

Primul caz de contaminare intrauterină cu noul coronavirus a fost confirmat de medicii din Franța, conform unui studiu recent care a fost publicat astăzi în revista Nature Communications, scrie France24.

Băiețelului născut în martie i s-a umflat creierul și a manifestat simptome neurologice legate de COVID-19 la adulți, dar de atunci și-a revenit, au informat marți cei de la revista Nature Communications. Cercetările anterioare au arătat că este probabilă transmiterea virusului de la mamă la făt, dar acest studiu oferă primele dovezi solide, a declarat Daniele De Luca, medic la Spitalul Antoine Beclere din Paris.

”Am arătat că transmiterea virusului de la mamă la făt este posibilă prin placentă, în ultimele săptămâni de sarcină. Obținerea tuturor acestor probe în timpul unei pandemii cu urgențe peste tot nu a fost ușoară”, a spus De Luca, pentru sursa citată.

Deoarece copilul a fost născut prin cezariană, toate sursele potențiale de virus au rămas intacte.

Cu ceva timp înainte, un grup de cercetători italieni au declarat că datele despre 31 de femei însărcinate internate cu COVID-19 au „sugerat cu tărie” că virusul ar putea fi transmis copiilor născuți.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

covid la nou nascut fat infectat transmitere intrauterina
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes