Primul caz de coronavirus din România

A fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba de o persoană care a intrat în contact cu italienii care au venit în România săptămâna trecută.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că a fost confirmat primul român infectat cu coronavirus, o persoană din Gorj.

Primul caz de coronavirus din România

Ar fi vorba despre o persoană aflată în izolare la domiciliu, în urma anchetei epidemiologice generate de știrea că un italian de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus la întoarcerea în Italia. Persoana respectivă nu avea simptome

Persoana confirmată este din județul Gorj. Există suspiciuni și cu privire la a doua persoană, dar în cazul căreia încă nu s-au finalizat testele. O altă informație dată de Digi24 a fost că cetățeanul italian a venit și cu fiul său în România, care a intrat în contact cu mai mulți copii, care au fost, de asemenea, testați.

Persoanele în cazul cărora se confirmă infectarea cu coronavirus vor ajunge în primă fază la Matei Balș, începe o anchetă epidemiologică în cazul lor, pentru a identifica persoanele cu care au intrat în contact.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirusprimul roman coronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes