Primul caz de infectare cu noua tulpină de SARS-COV-2, confirmat în România. Medic: Virusul circulă deja în România

Primul român infectat cu noua tulpină de coronavirus a fost confirmat în Giurgiu.

Pacientul identificat vineri este o femeie care nu a călătorit în străinătate și a fost confirmată cu noua tulpină de coronavirus, relatează B1TV. Cazul a fost identificat la Giurgiu.

”E vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită.

Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri.”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Autoritățile au deschis o anchetă. Pacienta nu e internată și are simptome ușoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

noua tulpina coronavirus pacient infectat cu noua tulpina primul roman infectat cu tulpina britanica
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes