Primul caz de infectare cu Omicron, în Beijing, cu câteva săptămâni înainte de JO

Beijing-ul anunță primul caz local de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, cu câteva săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de iarnă.

Pang Xinghuo, director adjunct al Centrului Municipal pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, a declarat că în urma testărilor în laborator s-au descoperit “mutaţii specifice variantei Omicron”.

Oficialii au izolat domiciliul persoanei infectate şi locul de muncă şi au strâns 2.430 de eşantioane pentru testare de la persoane cu legătură cu cele două locuri.

Depistarea variantei Omicron a coronavirusului la Beijing vine în contextul în care oraşul va găzdui începând din data de 4 februarie Jocurile Olimpice de iarnă.

În afară de Beijing, în China s-au mai semnalat cazuri de infectare cu Omicron în oraşul Tianjin, în provincia Guangdong şi în provincia Liaoning.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beijing jo de iarna omicron china
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes