Primul deces, în România, cauzat de tulpina indiană (delta) COVID-19

în România s-a înregistrat astăzi, 24 iunie, primul deces cauzat de tulpină indiana COVID-19, așa numita variantă Delta.

Este vorba despre o persoană din Argeș, depistată cu varianta delta COVID-19, cunoscută că fiind mult mai contagioasă. Până acum au fost înregistrate 44 de infectari cu tulpina indiană în țară noastră.

În România s-au făcut circa 2.000 de secvențieri, procedura necesară pentru depistarea tulpinilor COVID-19. Diverse mutații au fost descoperite în cazul a peste 1.600 de persoane.

Valeriu Gheorghiţă susţinea zilele trecute că tulpina Delta se transmite cu ușurință și are o rată de atac crescută în ceea ce privește procentul celor care se îmbolnăvesc.

Potrivit coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, această variantă a SARS-CoV-2 este una dintre cele mai adaptate dintre cele care au circulat până acum.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus deces covid delta primul deces varianta delta varianta delta varianta delta covid
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes