Social

Primul județ în care masca este obligatorie în spațiile deschise

Primul județ din România în care purtatul măștii devine obligatoriu în spațiile publice deschise este județul Argeș. Măsura intră în vigoare de miercuri dimineață. Anunțul a fost făcut de pregectul de Argeș, Emanuel Soare, care a precizat că nu consideră că izolarea și carantina nu sunt soluții eficiente pentru județ.

Prefectul a precizat că măsura purtării obligatorii a măștii se aplică tuturor persoanelor de peste 5 ani, în spațiile închise și deschise, unde sunt mai mult de două persoane, în toate localitățile din județ.

Potrivit lui Soare, în județ toate evenimentele private vor avea restrictii de program, până la ora 22.00 în cursul săptămânii și 23.00 în weekend.

37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat, în săptămâna 20 – 26 iulie, în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa, informează marţi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Instituţia Prefectului Argeş anunţase, pe 22 iulie, că în 12 localităţi se face evaluare pentru carantinare locală pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) dispunând, totodată, aplicarea unor măsuri de prevenţie suplimentare.

Localităţile aflate în evaluare erau municipiul Piteşti, oraşele Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti, precum şi comunele Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

Conform deciziei adoptate atunci de CJSU Argeş, administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul, trebuie să monitorizeze permanent, în incinta spaţiilor comerciale, respectarea de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi de prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia.

O altă măsură suplimentară prevedea suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg sau bâlci, precum şi activitatea de agrement piscine şi bazine de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă. Interdicţia este valabilă în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23 iulie – 9 august, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19.

Alte știri de interes

Un fost senator PSD a decedat la 51 de ani după ce a contractat coronavirus

Mihnea Tudor

Victor Picu, directorul ANOFM, prins băut la volan, în plin centru al Capitalei

Mihnea Tudor

Poliția de frontieră, la capacitate maximă. Peste 100.000 de români au trecut granițele

Saghin Cristian

Masca de protecție, obligatorie în Timișoara, cu două excepții

Mihnea Tudor

Alocația pentru copii a crescut. Câți bani vor primi copiii

Mihnea Tudor

Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Mihnea Tudor

Sindicatul Europol: Poliţist infectat cu Covid-19, soţia şi copiii, lăsaţi în agonie de DSP. UPDATE: Intervenție de la nivel înalt

Saghin Cristian

Urmărire ca-n filme în Botoșani. Un individ a fost împușcat de polițiști

Gloria Pascu

Angajații care au fost în șomaj tehnic, vizați de un anunț al CNAS

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »