Primul medic din Maramureș decedat de Covid-19

  • Primul medic din Maramureș ucis de coronavirus
  • S-a luptat pentru viața sa două săptămâni
  • Apelul CJ la responsabilitate

Un medic de familie din județul Maramureș, Nicolae Ștrempel, care avea 64 de ani și profesa în comuna Satulung, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș anunță că medicul de familie Nicolae Ștrempel a murit, joi, la două săptămâni după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. El fusese internat la Spitalul din Baia Mare.

Ștrempel este primul medic din județul Maramureș care moare în urma infectării cu noul coronavirus.

”Regretatul cadru medical s-a stins din viață la vârsta 64 de ani, după aproximativ două săptămâni de luptă cu virusul SARS-CoV-2. Internat inițial la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, cu simptomatologie specifică, acesta a fost testat, iar în urma rezultatului pozitiv a fost transferat la spitalul suport din Baia Mare. Din nefericire, starea de sănătate i s-a deteriorat în ritm alert iar dr. Nicolae Ștrempel a pierdut lupta nedreaptă”, au spus reprezentanții Conciliului Județean Maramureș.

Un nou APEL la RESPONSABILITATE

Gabriel Valer Zetea, președintelew CJ Maramureș, a postat și el un mesaj pe Facebook, în care nu uită să facă și un apel la responsabilitate, în fața epidemiei:

”Un astfel de eveniment nefericit ne amintește de PERICOLUL CONSTANT care încă planează asupra noastră și care, din nefericire, nu îi ocolește nici pe salvatorii de vieți. Lansez un nou APEL la RESPONSABILITATE, la respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială, la continuarea efortului colectiv de stopare a pandemiei.

De astăzi, Maramureșul și comunitatea medicală sunt mai sărace, iar noi suntem părtașii altei LECȚII DURE, în lupta inechitabilă în care ne-am angajat cu luni de zile în urmă.

Drum lin spre cer, dr. Nicolae Ștrempel!”

Potrivit Prefecturii Maramureș, de la începutul epidemiei de coronavirus, 203 persoane au fost confirmate cu Covid-19 în județ. Dintre aceste persoane, 142 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, autoritățile maramureșene anunță și decesul a șase persoane.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

maramuresmedic mort coronavirusprimul medic mort
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes