Primul medic mort de covid în România – Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu a decedat luni seară

Primul medic mort de covid în România - Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu a decedat luni seară
Primul medic mort de covid în România - Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu a decedat luni seară

Primul medic mort de Covid, în România, este doctorul Cătălin Bărbulescu, după ce fusese contactul unei paciente infectate cu Covid-19. Aflat în pragul pensionării, la 65 de ani, el suferea de mai multe afecțiuni.

”Colegul nostru, dr. Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această lupta cu vremurile”, este anunțul postat marți dimineață pe pagina de Facebook a spitalului.

Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului a precizat că medicul, specializat în Chirurgie toracică, era pozitiv la Covid-19. Cătălin Bărbulescu suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză.

Doctorul a fost internat inițial la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, iar din 7 mai se afla la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde luni seară s-a produs decesul, au precizat sursele citate.

Zeci de mesaje pozitive

Medicul Cătălin Bărbulescu, chirug toracic la Spitalul Universitar de Urgență din București, a murit, iar colegii acestuia de la SUBB au scris pe Facebook zeci de mesaje de condoleanțe și cuvinte de laudă:

  • ”Era o bucurie sa vorbești cu el. Haios, bun la suflet, dedicat pacienților.. Offf.. Domnule doctor, vă mulțumesc!”, Ileana Ropotan.
  • ”Dumnezeu să-l odihnească în pace.O persoană extraordinară. Nu pot să cred un suflet deosebit de mare. Am avut onoarea de a lucra împreună cu dânsul. Amintiri de neuitat”, Clara Feraru.
  • ”A făcut parte din echipa de medici profesioniști excepționali Chirurgie Toracică. Un om deosebit, un doctor bun”, Doina Dumitrescu.
  • O fostă pacientă a acestuia spune că trăiește numai datorită lui. „Nu pot sa cred ! Am fost pacienta dumnealui, m-a salvat de cancer! A avut grija de mine, m-a ajutat si imbarbatat timp de trei ani. Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe acest doctor si OM minunat ! Ai grija Doamne de sufletu lui bun ! Condoleante familiei !”, a scris Petruța Staicu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

medic mort de covidmedic mort spitalul de urgentaprimul medic mort de covid in romania
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes