Primul ministru decedat, dintr-o țară europeană, din cauza COVID-19

Primul ministru decedat, dintr-o țară europeană, din cauza COVID-19
Primul ministru decedat, dintr-o țară europeană, din cauza COVID-19

Mercuri, a murit un ministru bosniac, însărcinat cu problemele veteranilor, după ce a contractat coronavirusul.

Salko Bukvarevic, avea 53 de ani, era membru al guvernului entităţii croato-musulmane, una dintre cele două componente ale Bosniei. El a fost spitalizat în urma unor complicaţii cauzate de virus şi a fost plasat luni sub asistenţă respiratorie, conform medicilor de la clinica universitară din Sarajevo.

Ţara balcanică a înregistrat aproximativ 11.000 de contaminări şi peste 300 de decese la o populaţie de 3,5 milioane de locuitori. Bosnia, care se confruntă cu o reapariţie a pandemiei, are aproape 100 de contaminări pe zi la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai mari rate din Europa, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Anterior, Fadil Novalic, 61 de ani, prim-ministru al entităţii croato-musulmane, infectat şi el cu coronavirus, s-a recuperat şi a putut ieşi din spital săptămâna trecută.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bosniadeces coronavirusministru bosnia mortministru bosniac mortprimul ministru mort de covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes