Eveniment

Primul municipiu în care se închid TOATE școlile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău a hotărât, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în cursul zilei de vineri, ca toate școlile de pe raza municipiului reședință de județ să se închidă în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. De asemenea, autoritățile băcăuane au decretat că purtarea măștii de protecție sanitară devine obligatorie în toate spațiile publice, în toate localitățile din județ.

Măsura de închidere a școlilor și a unităților de învățământ preșcolar și de organizare a cursurilor în mediul online va fi aplicată pentru o perioadă de 14 zile. În aceste condiții, directorii unităților de învățământ preuniversitar vor stabili dacă elevii din anii terminali, respectiv cei din clasele a IV-a, a VIII-a și a XII-a, vor urma un program e recuperare a materiei în format „față în față”.

Dacă va fi necesar, acest program va fi implementat după trecerea celor 14 zile la finalul perioadei în care va fi valabil scenariul trei de funcționare pentru unitățile de învățământ.

CJSU a adoptat mai multe restricții

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a mai decis închiderea sălillor în care se practică jocurile de noroc, a restaurantelor, a cafenelelor, a cantinelor, cu excepția celor din hoteluri, pensiuni și cămine, care vor funcționa doar pentru cei cazați acolo. Măsura va fi valabilă tot pentru 14 zile doar pe raza municipiului Bacău.

De asemenea, în întreg județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, închise și deschise.

Alte știri de interes

Doi militari români, răniţi în timpul unei misiuni în Afganistan

Saghin Cristian

Curtea Constituțională: Tăriceanu poate fi anchetat pentru acuzațiile de abuz în serviciu și uzurparea de calități oficiale

Mihnea Tudor

ORA de IARNĂ – Duminică dăm ceasurile înapoi. Cum este afectată circulația trenurilor

Mihnea Tudor

Şerban Nicolae pleacă din PSD: Voi face poate cel mai dureros anunţ

Mihnea Tudor

CNA a votat regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor

Mihnea Tudor

Victoraș Micula, urmărit penal! Purta uniformă de polițist, participa la percheziții și avea acces la baza de date MAI

Mihnea Tudor

Legea carantinei: CCR decizie privind sesizarea Avocatului Poporului referitoare la „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată”

Mihnea Tudor

Mesaj RO-ALERT în Capitală: noile măsuri de protecție care au intrat în vigoare

Mihnea Tudor

Ciolacu: Iohannis pare neclintit în unicul său plan: alegerile

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »