Primul pas pentru autostrada Buzău – Focşani: E gata proiectul tehnic. Ce urmează

CNAIR anunţă, vineri seară, că a fost avizat proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focşani ce va avea o lungime de peste 82 de km. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că este ”o veste bună pentru un sector important din A7 – Autostrada Moldovei”.

”Vineri, 21.01.2022, în sedinţa Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a fost avizat Proiectul Tehnic pentru autostrada Buzău – Focşani, parte a A7.

Astfel, CNAIR poate începe întocmirea documentaţiei necesară lansării licitaţiei pentru execuţia lucrărilor”, a transmis, vineri seară, CNAIR.

Sursa citată a precizat că lungimea acestui sector este 82,44 km.

La rândul său, ministrul Sorin Grindeanu aprciază că este ”o veste bună pentru un sector important din A7 – Autostrada Moldovei”.

”Este un pas important pentru construcţia acestei autostrăzi. Acum CNAIR poate începe pregătirea documentaţiei pentru scoaterea la licitaţie a contractului de execuţie. Suma necesară pentru construcţia autostrăzii Buzău – Focşani va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a7autostrada a7autostrada buzau - focsani
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes