Primul sezon turistic fără niciun caz de toxiinfecţie alimentară pe litoral

În acest sezon estival nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare pe litoral, se arată în Bilanțul Comandamentului Sezon Estival 2020, publicat marți pe site-ul Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanța (ANSVSA).

Potrivit acestui bilanţ, în această vară, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste două milioane de lei şi au interzis activitatea la două unităţi alimentare, iar la alte opt funcţionarea a fost suspendată.

“Echipele de control de pe litoral au verificat, în perioada 13.07-22.08.2020 au fost verificate 1.341 de unități de alimentație publică: 117 baruri, 2 café baruri, 18 snack baruri, 42 de braserii, 105 unități tip bufet, 8 bistro-uri, 163 de fast food-uri, 57 de rulote, o carmangerie, 464 de restaurante, 21 de pizzerii, 3 pensiuni, un depozit, 7 cofetării/patiserii, 80 de laboratoare patiserie/cofetărie, 216 magazine alimentare, 4 supermarketuri, 12 tonete, un magazin de pește, 5 autoutilitare, 8 gelaterii, 3 standuri cu produse alimentare și 3 unități cu produse congelate.

Principalele neconformităţi constatate fiind: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii improprii a acestora, comercializarea directă în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile unde se manipulează şi prelucrează alimente, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor în acelaşi spaţiu cu produsele finite care nu mai suferă un tratament termic, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi păstrare a peştelui, ouălor şi cărnii de pasăre”, se arată în comunicat.

Pentru toate neconformităţile constatate, medicii veterinari au aplicat 343 de amenzi, în valoare totală de 2.163.800 de lei, au emis două ordonanţe de interzicere a activităţii şi opt pentru suspendarea activităţii la unităţi de alimentaţie publică şi au retras de la vânzare aproape 300 de kilograme de produse alimentare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ansvsamancare litoraltoxiinfectii alimentare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes