Recomandate Sanatate

Primul sondaj privind DONAREA de PLASMĂ convalescentă în România

Primul sondaj privind DONAREA de PLASMĂ convalescentă în România
Primul sondaj privind DONAREA de PLASMĂ convalescentă în România

Conform sondajului efectuat de voluntarii portalului COVIDPLASMA.RO, 1 din 6 români care s-au infectat cu noul coronavirus declară că ar fi de acord să doneze plasmă convalescentă.

În același timp, 2 din 6 români care au făcut COVID-19 declară că nu au fost informați cu privire la donarea de plasmă convalescentă, alți 2 din 6 români declară că se tem să doneze plasmă convalescentă, iar 1 din 6 declară că nu poate dona din motive medicale.

Pe de altă parte, 2 din 3 români care au declarat că doresc să doneze plasmă convalescentă afirmă că nu au putut să doneze până acum din cauză că centrele de transfuzie fie nu au răspuns, fie nu i-au programat, fie i-au refuzat.

Sondajul a relevat de asemenea faptul că 2 din 7 români care au donat plasmă convalescentă au donat de cel puțin două ori, ceilalți donând o singură dată.

În plus, 3 din 5 românii diagnosticați cu noul coronavirus declară că rudele lor, care locuiesc în aceeași gospodărie cu ei, nu au fost testate pentru a se vedea dacă au făcut boala. Fiecare persoană diagnosticată cu test RT PCR declară că cel puțin alte 3 persoane, contacți direcți din aceeași gospodărie, au rămas netestate și nediagnosticate.

Sondajul menționat a fost realizat telefonic în perioada 15 – 20 noiembrie 2020, la comanda Besmax Pharma Distribution SRL, de către voluntarii COVIDPLASMA.RO, pe un eșantion reprezentativ, constituit din 1.150 de persoane adulte din România, confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În cele șapte luni de când România a autorizat colectarea și administrarea de plasmă convalescentă pentru pacienții COVID-19, aproape 4.000 de români au donat plasmă convalescentă, peste 600 de vieți fiind astfel salvate.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

AstraZeneca ar putea fi dată în judecată de statele europene, dacă nu respectă termenele livrărilor de vaccin

Daniela Arnăutu

România nu are suficiente vaccinuri anti-COVID! Peste 35000 de persoane, reprogramate pentru imunizare

Daniela Arnăutu

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Raluca Turcan: Toate dosarele de pensie vor fi reeevaluate. Peste un an și jumătate va fi gata recalcularea

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »