Principalii furnizori de droguri din Neamț, reținuți de poliție – VIDEO

Şapte persoane au fost reţinute de DIICOT Neamţ, fiind suspectate că făceau parte dintr-o grupare care procura şi vindea droguri şi substanţe psihoactive, fiind principalii furnizori din judeţ. În acest caz au fost făcute 16 percheziţii în Neamţ, Suceava, Bacău şi Iaşi, fiind găsiţi bani, droguri substanţe psihoactive.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ au dispus, luni, reţinerea pentru 24 de ore a şapte persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu, punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

“În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018 şi până în prezent, membrii grupului infracţional au procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, către diverşi consumatori de pe raza judeţului Neamţ, devenind principalii furnizori de astfel de substanţe din judeţ”, a transmis, marţi, DIICOT.

Luni, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Neamţ, au făcut 16 percheziţii domiciliare, în judeţele Neamţ, Suceava, Bacău şi Iaşi, în urma cărora au fost ridicate 30 de grame de cannabis, 2 grame de cocaină, 3 grame de rezină de cannabis, 4 plante de cannabis, 200 de grame de substanţe psihoactive, sumele de 2.500 de lei şi 500 de euro, un cântar electronic, 3 dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanţelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecţionat artizanal, 3 laptop-uri, o tabletă, 200 de grame de aur, 2 dispozitive de mărunţit şi 2 recipiente confecţionate special pentru disimularea drogurilor.

Marţi, persoanele reţinute vor fi prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, pentru  30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.


Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamţ şi al jandarmilor din cadrul IJJ Neamţ.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

diicotdroguri neamtfurnizori droguri arestatifurnizori droguri neamt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes