Prințul Andrew, citat în procesul în care este acuzat de agresiune sexuală

Prințul Andrew, citat în procesul în care este acuzat de agresiune sexuală
Prințul Andrew, citat în procesul în care este acuzat de agresiune sexuală

Prinţul Andrew al Marii Britanii a primit citația pentru procesul intentat de Virginia Roberts Giuffre, care susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu alteţa regală pe când ea avea vârsta de 17 ani, informează The Guardian.

Un document depus la o curte de justiţie americană vineri arată că actele pentru procesul lui Giuffre au fost înregistrate la Royal Lodge din Windsor, reşedinţa prinţului, pe 27 august. Depoziţia scrisă a fost acceptată de o gardă de la porţile proprietăţii.

Un răspuns este aşteptat din partea prinţului Andrew până pe 17 septembrie.

Giuffre a deschis procesul împotriva prinţului Andrew în luna august. Ea îl acuză că a abuzat-o sexual în casa lui Ghislaine Maxwell din Londra şi în locuinţe deţinute de finanţistul Jeffrey Epstein.

Prinţul Andrew a negat categoric orice relaţie sexuală cu Roberts şi Palatul Buckingham a transmis că acuzaţiile sunt „false şi nefondate”.

Din documente reiese că Giuffre „era constrânsă prin ameninţări directe sau sugerate de Jeffrey Epstein, Maxwell şi/sau prinţul Andrew să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew” şi că s-a temut pentru viaţa ei sau de alte repercusiuni dacă nu se supunea cerinţelor.

Este precizat că prinţul Andrew ştia că ea era victimă a traficului de persoane şi că femeia a suferit şi continuă să sufere psihic din această cauză.

Maxwell, care se va înfăţişa în noiembrie în faţa unui tribunal din New York, a pledat „nevinovat” pentru acuzaţiile de trafic de persoane privitor la legăturile ei cu Epstein.

În august a fost raportat că prinţul Andrew este considerată persoană de interes în ancheta referitoare la Epstein, care a murit în închisoare în 2019, şi la Maxwell.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

agresiune sexuala citat marea britanie print andrew proces
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes