Educatie

Prioritate la resurse: Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate

Monica Anisie: Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate
Monica Anisie: Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă că va fi realizată o hartă a şcolilor dezavantajate din România, care va avea un rol important în stabilirea modului şi a priorităţilor de alocare a resurselor şi a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.

Ministerul Educaţiei arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că va fi realizată, cu ajutorul unor parteneri din mediul asociativ, instituţional şi universitar care pot sprijini acest proces cu expertiza si resursele necesare, o hartă a şcolilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia se vor identifica nevoile generale reale şi problemele specifice ale şcolilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educaţional.

Harta şcolilor dezavantajate va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor şi proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.

Pentru realizarea acestui obiectiv, ministrul Monica Anisie a invitat o serie de organizaţii cu activităţi şi rezultate relevante în ceea ce priveşte asigurarea echităţii în educaţie să se alăture demersului iniţiat de MEC.

„Avem convingerea că într-un astfel de parteneriat vom reuşi să realizăm această hartă a şcolilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual şi adapta intervenţiile de la nivel central, judeţean şi local, în beneficiul fiecărui elev din România”, a afirmat ministrul Monica Anisie, în invitaţia transmisă organizaţiilor/instituţiilor anterior menţionate.

O primă discuţie tehnică în acest sens este programată vineri, 30 octombrie, fiind aşteptaţi să participe reprezentanţii UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universităţii din Bucureşti, ai Institutului Naţional pentru Statistică şi ai Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”.

Alte știri de interes

Toţi profesorii unui colegiu din Oradea au primit tablete grafice. Banii provin din economii

Gloria Pascu

Comisia Europeană: Trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România

Gloria Pascu

Ministerul Educației: Elevii nu mai dau teze în acest an şcolar. Cu ce sunt înlocuite

Gloria Pascu

Olimpiadele şi concursurile din anul şcolar 2020/2021, suspendate prin ordin MEC

Gloria Pascu

Elevii din învăţământul preuniversitar privat au gratuitate la transportul public

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Fabrica de doctorate plagiate a rămas fără acreditare, anunță Monica Anisie

Mihnea Tudor

Ludovic Orban: Îmbolnăvirea elevilor nu se produce în şcoală

Saghin Cristian

Festivalul Naţional de Improvizaţie 2020 s-a mutat în spaţiul virtual

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »