Prioritate pentru teste COVID celor cu sejururi planificate în Grecia

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri, în cadrul unei ședințe pe tema noului coronavirus, că va da dispoziții ca toate centrele acreditate să facă, cu prioritate, teste COVID pentru cei care au sejururi planificate în Grecia.

“Mâine dimineaţă, la ora 9,00, am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-COVID şi la această videoconferinţă va fi prezent şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate, şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să facă aceste analize, să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia”, a declarat Ludovic Orban.

Autoritățile din Grecia au decis ca, începând de marți, 14 iulie, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Este vorba despre un test molecular care trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte și care să ateste faptul că persoanele în cauză nu sunt contaminate cu noul coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

sejur greciateste coronavirusteste covidunde se fac teste covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes