Probleme cu constituirea Parlamentului! Grupul minorităţilor, în izolare după ce unul dintre membri a fost confirmat cu COVID-19

Conform ultimelor informații, a apărut o problemă cu constituirea Parlamentului după ce grupul minorităţilor se află în izolare deoarece un reprezentant al acestuia a fost confirmat cu Covid-19 şi sunt şi alţi parlamentari în izolare. Mai mult, reprezentanţii minorităţilor naţionale s-au întâlnit cu Ludovic Orban.

Reprezentanţii PNL afirmă că la întâlnirea cu membrii grupului minorităţilor au fost respectate măsurile sanitare, iar distanţa dintre participanţi a fost destul de mare.

“Sunt anumite probleme cu constituirea Parlamentului. În seara asta am aflat şi eu şi am şi vorbit cu domnul Pambuccian, ei au avut o negociere cu domnul Orban la ora 13, am înţeles că tot grupul a intrat în izolare urmând să facă testul mâine. (…) Au fost la negociere cu USR şi cu domnul Orban şi ei intră în izolare, legea e unică pentru toată lumea. Trebuie să facă un test mâine şi pe urmă peste patru zile să vadă dacă ies din izolare sau nu ies. Să vedem domnul Orban cu cine a mai avut întâlniri după ora 13. DSP ar fi cel mai în măsură să răspundă la aceste întrebări”, a explicat duminică seară liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El a menţionat că aceşti parlamentari nu pot depune jurământul online.

Preşedintele Partidului Social Democrat a transmis că luni, la constituirea Parlamentului – care a fost convocat de la ora 12:00 – va fi aleasă comisia de validare şi apoi urmează jurământul aleşilor.

“Prima oară se alege comisia de validare, se ia fiecare dosar la fiecare candidat şi se validează fiecare dosar individual prin votul comisiei de validare, se face un program de depunere de jurământ a fiecărui parlamentar. Terminăm după ora 20. Ce facem cu parlamentarii care au Covid şi nu pot depune jurământul sau grupuri întregi, cum este grupul minorităţilor”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

El crede că Ludovic Orban nu va fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor luni deoarece nu este timp pentru această procedură.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu va vota guvernul condus de Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

constituire parlamentminoritati covidminoritati izolarereprezentant minoritati covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes