Probleme în fieful lui Iohannis: Astrid Fodor NU poate deveni primar

Validarea primarului reales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a fost respinsă de Judecătoria Sibiu, informează un comunicat de presă, de vineri, al instanței.

”Se aduce la cunoștință publică faptul că, prin încheierea pronunțată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la dată de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu – nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urmă alegerilor locale desfășurate la dată de 27 septembrie 2020”, se arată în comunicatul Judecătoriei Sibiu.

Potrivit judecătorilor, ”a fost respinsă că neîntemeiată cererea de intervenție formulată de doamna Astrid Cora Fodor”. Împotriva hotărârii se poate face apel în termen de două zile.

Incompatibilitatea lui Astrid Fodor

Astrid Fodor a candidat, pe 27 septembrie, pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, câștigând alegerile cu un procent de 43,05%, fiind urmată de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obținut 31,13% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Județean.

Agenția Națională de Integritate anunță, recent, că a comunicat către entitățile care validează mandatele aleșilor locali date și informații referitoare la candidații la alegerile locale care se află sub interdicția de 3 ani de a ocupa o funcție eligibilă, în conformitate cu art. 25 din Legea nr. 176/2010.

Pe această lista se află și primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astrid fodorfodor primar respinsprimar sibiuvalidare respinsa astrid fodor
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes