Procesul achiziţiilor publice a fost simplificat, printr-o OUG adoptată azi

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a adoptat, miercuri, mai multe acte normative importante, printre care se numără şi o ordonanţă de urgenţă care simplifică procesul achiziţiilor publice şi prin care vor fi implementate mai rapid contractele de achiziţii, iar absorbţia fondurilor europene va creşte.

„Am adoptat astăzi, în şedinţă de Guvern, mai multe acte normative importante: ordonanţa de urgenţă care va permite suplimentarea sumelor prin PNDL 2, pentru a se putea continua investiţiile începute. Ordonanţa privind achiziţiile publice prin care simplificăm acest proces. Vom implementa mai rapid contractele de achiziţii, iar absorbţia fondurilor europene va creşte. O hotărâre de Guvern prin care suplimentăm personalul din MAI cu 8.546 de posturi, în condiţiile în care IGSU se confruntă cu deficit mare de personal. O hotărâre de guvern pentru un sistem informatic care va asigura interacţiunea online cu cetăţenii în domeniul asistenţei sociale”, a scris Florin Cîţu, miercuri pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

achizitii publice fonduri europene oug achizitii
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes