Prognoza meteo București: Temperaturi de vară în week-end. Vreme rea în partea de nord a țării

Prognoza meteo | Vremea azi
Prognoza meteo | Vremea azi

Prognoza meteo pentru București arată că temperaturile maxime pot ajunge vineri la 32-33 de grade Celsius, conform datelor publicate vineri de ANM.

Potrivit meteorologilor ANM, vineri, vremea va fi călduroasă în Capitală, cu o maximă a temperaturii aerului de 32-33 de grade.

Cerul va fi senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vreme rea în multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru jumătatea nordică a țării, valabilă astăzi între orele 12:00 și 23:00.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h), grindină și averse torențiale.

Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Avertizarea meteo Cod galben de vineri vizează 18 judeţe: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Botoşani.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri (13 mai) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă (14 mai) în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

meteo bucurestiprognoza anmprognoza meteo bucurestivremea azivremea in taravremea in weekend
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes