Prognoza meteo pentru 1 Mai. ANM anunţă Cod portocaliu de vreme rea în câteva județe

Prognoza meteo pentru 1 Mai. ANM anunţă Cod portocaliu de vreme rea în câteva județe
Prognoza meteo pentru 1 Mai. ANM anunţă Cod portocaliu de vreme rea în câteva județe

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru următoarele zile, dar şi cum va fi vremea în minivacanţa de 1 mai. Pe 1 Mai, duminică, vremea este în ameliorare din punctul de vedere al ariei şi cantităților de precipitații chiar şi din punct de vedere termic comparativ cu ziua de azi, vineri şi sâmbătă.

”Duminică o să înregistrăm valori de temperaturi în creştere la scara întregii ţări între 10-22 grade Celsius. Ne apropiem de normalul termic al perioadei.

Până mâine dimineaţă vorbim de o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează cele 5 județe din partea de nord-est a ţării. Menționam Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău, acolo unde cantitățile de precipitații sunt abundente şi prin cumulare pot depăși 40-70 de litri pe mp.

În același timp în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova şi local în Muntenia vorbim de averse cu caracter torențial care la nivel local pot depăși, de asemenea, cantități de 20-30 de litri pe mp, izolat peste 40 de litri pe mp.

Din punct de vedere termic, astăzi şi în următoarele 2 zile vineri şi sâmbătă vorbim de o vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru că maximele la scara întregii ţări se vor situa în general între 10 şi cel mult 19 grade Celsius, astfel încât acestea caracterizează o perioadă mai rece pentru un sfârșit de luna aprilie în ţara noastră”

De ce aceste diferenţe de temperaturi?

”Diferențele sunt unele semnificative. Un ciclon care a abordat şi zona ţării noastre asociat şi cu o masă de aer rece de la latitudini nordice a creat posibilitatea să avem aceste cantități mari de precipitații în special în jumătatea nordică a ţării”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM în emisiunea În fața naţiunii, de la Antena 3.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

meteometeo anmprognoza meteo 1 maivremea 1 maivremea pe litoral
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes