Magazin Recomandate

Prognoza METEO septembrie – informații de la metorologii ANM

Conform ANM, prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza pentru luna septembrie 2020.

Potrivit ANM, între 31 august și 7 septembrie 2020, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în toată România, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Vor fi semnalate ploi în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în celelalte regiuni precipitațiile vor fi în general deficitare.

În perioada 7 și 14 septembrie 2020, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioada, pe tot teritoriul țării noastre, iar în regiunile sud-estice temperaturile vor fi mult mai pronunțate.

„Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, anunță meteorologii ANM.

În intervalul 14 – 21 septembrie 2020, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioada în întreagă țară, dar mai ales în sud.

În săptămâna 21 – 28 septembrie 2020, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioada, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioada se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, mai spun meteorologii.

Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase.

Alte știri de interes

Amânarea alegerilor parlamentare – Iohannis: E încercarea jalnică a unor politicieni care nu mai prind mandat în Parlament

Saghin Cristian

Întâlnire fierbinte la vârful PNL. Rezultatul alegerilor locale şi politica de alianţe, pe ordinea de zi

Mihnea Tudor

Noi acum înseamnă trei! Mesajul lui Smiley şi Gina Pistol – VIDEO

Gloria Pascu

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »