Programul RABLA se schimba. Nu mai poti sa cumperi ce masina vrei. Vezi DETALII

Prima de casare în cadrul programului Rabla 2017 va rămâne la 6.500 lei, însă vei putea cumpăra doar mașini care emit cel mult 130 de grade de dioxid de carbon pe kilmetru.

Ministerul Mediului a publicat în această săptămână proiectul ghidului de finanțare pentru programul Rabla, care include câteva noutăți comparativ cu informațiile anterioare, dar și cu desfășurarea din ultimii ani. Astfel, în ciuda faptului că a avut un viitor incert, programul Rabla va continua pentru cel puțin încă 3 ani, până în 2019.

Pentru ediția din acest an, prima de casare va rămâne la 6.500 de lei (circa 1.400 de euro), deși Daniel Constantin, ministrul Mediului, afirma recent că valoarea acesteia va crește la 8.000 de lei (aproximativ 1.750 de euro).

Principala noutate comparativ cu anul trecut este obligativitatea ca mașina achiziționată prin programul Rabla să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, iar această valoare va scădea la 120 de grame în 2018 și la 110 grame în 2019. …

Source: Programul Rabla 2017: prima rămâne la 6.500 lei, dar poți cumpăra doar mașini cu emisii de cel mult 130 grame CO2/km – AutoMarket

ROBOR-ul creste din nou
Economie
ROBOR-ul creste din nou. Românii cărora astăzi li se modifică rata plătesc cu 140 lei în plus

  Dobânda ROBOR cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care se calculează ratele …

Economie
Isărescu anunţă că indicele ROBOR va începe să scadă

BNR a făcut o „injecţie de lichidităţi”, adică a dat mai mulţi bani către bănci, …

Economie
Intră în vigoare plata defalcată a TVA în sistem opțional

Firmele românești pot opta de la 1 octombrie pentru plata defalcată a TVA, însă mediul …