Programul Rabla va începe în aprilie, cu un buget cel puțin similar anului 2020

Programul Rabla va începe în aprilie, cu un buget cel puțin similar anului 2020
Programul Rabla va începe în aprilie, cu un buget cel puțin similar anului 2020

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul Rabla 2021 va începe în luna aprilie, iar bugetul alocat va fi cel puțin la fel precum cel de anul trecut. 

El a remarcat faptul că tot mai mulți români își cumpără mașini electrice. Totuși, suntem mult în urma altor state.

Programul Rablamerge cel puțin cu bugetul de anul trecut, și cel puțin cu condițiile de atunci, adică valoarea tichetelor. Pornim în luna aprilie, am întârziat din cauza bugetului. La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare”, a declarat Tanczos Barna, potrivit Digi 24.

Ministrul a mai precizat că tichetele pentru mașinile electrice vor fi de aproximativ 10.000 de euro, dar fiind că ele sunt mai scumpe. De asemenea, ministrul Mediului a mai afirmat că de la an la an se dublează numărul acestor mașini cumpărate în România. Pe de altă parte, suntem mult în urma unor state ca Norvegia, unde pe străzi 50-60% din mașini sunt electrice.

„Lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto. Pentru că în 10 ani de zile, producătorii, încet, încet vor scoate din producție majoritatea modelelor bazate pe motoare clasice”, a mai declarat ministrul Mediului.

Mai mult, Tanczos Barna îndeamnă la achiziția de mașini electrice: În 2021 se vor înființa sute de stații de încărcare.

 „Dacia a luat o decizie deja și eu sper ca cei doi mari producători (Dacia și Ford – n.r.) să aducă cât mai multe modele electrice în România. În perspectivă, România este o piață uriașă, iar noi avem în momentul de față un program de susținere și interesul României este ca acest program să meargă către producătorii autohtoni. Sigur, nu putem să eliminăm alți producători, pentru că ar fi o discriminare pe o piață liberă”, a mai spus ministrul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

apriliebuget cel putin ca in 2020Ministrul Mediuluiprogram rablaTanczos Barna
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes