Proiect de lege salutar: Înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor în numai o zi şi într-un singur loc

Deputaţii UDMR, Benedek Zakariás şi Bende Sándor, au depus în Parlament un proiect de lege care dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR) şi dacă este adoptată de Legislativ, legea va intra în vigoare de anul viitor. Iniţiativa legislativă „vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a explicat Benedek Zakariás.

„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp. Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii.

La rândul său, preşedintele comisie pentru industrii a Camerei Bende Sándor a spus că proiectul îşi propune să rezolve înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc.

„Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc”, a precizat Bende Sándor.

Dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă iniţiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

inmatriculare autoinscriere autolege inmatriculare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes