Propunerile PNL pentru funcția de judecător la CCR și de ministru al Cercetării: Iulia Scântei și Sebastian Burduja

Astăzi, în BEx PNL vor fi numite persoanele care vor fi nominalizate pentru portofoliul de ministru al Cercetării și Digitalizării și pentru un loc de judecător la CCR.

Conform unor surse stiripescurt.ro, cele două nume vehiculate sunt Sebastian Burduja și Iulia Scântei

UPDATE:

Marcel Boloş va fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar Sebastian Burduja la Ministerul Digitalizării, a decis joi în unanimitate Biroul Executiv al PNL.

Propunerea PNL pentru Curtea Constituţională este Iulia Scântei.

Marcel Boloş, ministru al Cercetării şi Digitalizării, a preluat interimar Ministerul Fondurilor Europene, după demisia din funcţie a lui Dan Vîlceanu.

Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi.

Comunicat de presă:

”Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis azi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

De asemenea, conducerea PNL a votat nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei, pentru funcția de judecător la CCR, din partea Senatului.

Membrii Biroului Executiv au fost informați că Partidul Național Liberal va desemna o delegație care va participa la Congresul Partidului Popular European (PPE) ce se va desfășura în perioada 31 mai – 1 iunie în Rotterdam.

De asemenea, BEx al PNL a fost informat asupra organizării a două evenimente majore cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, la vila Florica din județul Argeș, precum și la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, nr.1.

În ședință s-a decis și ca Liga Aleșilor Locali PNL să aibă loc pe 26 mai, iar Consiliul Național, pe 27 mai.”

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.

Este licențiat al Stanford University, absolvent al al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București.

Iulia Scantei, 45 ani, senator si presedintele Comisiei Juridice, 22 de ani vechime in profesie juridica

De profesie notar public, a intrat in Parlament pe listele PNL de Iasi ca senator

Functii guvernamentale anterioare: consilier al Primului Ministru, secretar general al Ministerului justitiei

Functii in Parlament: din 2016 membru in Comisia Juridica a Senatului, vicepresedinte Al Senatului (2017), vicepresedinte si presedinte al Comisiei Juridice

Absolventa a Facultatii de Drept, Univ Alexandru Ioan Cuza Iasi

Este cea care a gestionat pentru PNL sesizarile la CCR în perioade grele politice, castigand majoritatea lor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bex pnl burduja ministru scantei la ccr
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes