Protecția Consumatorului a amendat benzinăria MOL și a obligat-o să revină la prețurile anterioare

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a controlat peste 70 de stații de carburant din România și a dat amenzi de 370.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, de 100.000 de lei, a fost aplicată la sediul central a unui furnizor de carburanți, care are pe teritoriul României 215 stații de carburant, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o conferință de presă.

El nu a specificat despre ce benzinărie este vorba, însă numărul de stații de carburanți se potrivește cu cel deținut de grupul ungar MOL în România.

„Stația de la Beiuș, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri, prin nivelul extrem de ridicat și nejustificat al prețului practicat a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind propusă și semnată și în acest caz o decizie ANPC privind încetarea practicilor incorecte și revenirea la prețul anterior, a spus reprezentantul Guvernului.

Pe lângă amendă, atât stației din Beiuș, cât și celorlalte stații MOL li s-a impus să revină la prețul anterior.

„S-a constatat că stocuri preexistente care aveau o anumită valoare la vânzare au fost comercializate la prețuri mai mari.

Există încă 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte emise pentru alți operatori economici din Cluj și din Galați. Ordinul implică revenirea la prețurile anterioare, inspectorii ANPC considerând că nu există temei pentru majorarea de preț practicate de operatorii economici în ultimele două zile”, a mai spus Dan Cărbunaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenzi benzinarii pret benzina pret mol pret motorina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes