Eveniment Recomandate

Protest în Piața Victoriei 10 august – Doi ani de la violențele din Capitală

Românii care dețin pagina Diaspora Pentru România anunță că organizează un nou protest în Piața Victoriei, în data de 10 august, luni, la doi ani de la violențele care au avut loc în Centrul Capitalei, în care au fost implicați protestatari și oameni ai forțelor de ordine.

Conform ONG-ului, manifestul va fi organizat pe 10 august, între orele 16.30 și 22.00 și va avea denumirea de „Diaspora dă papucii. Protestul papucilor fără stăpân”.

Manifestația va avea caracterul unei eveniment cultural, ce are scopul de reamintire a valorilor comune „împărtășite de infractorii și incompetenții care au condus sau conduc România”, spun organizatorii.

”Vom realiza această activitate fără invitarea cetățenilor la o întrunire/adunare publică pe timp de pandemie, aceștia putându-se manifestă eficient și peste 2-5 luni, la alegeri. Bineînțeles că nu putem noi forța cetățenii să nu vină și să asiste la această activitate, dacă ei asta doresc, dar considerăm că nu este indicat că aceștia să își riște sănătatea”, conform reprezentanților ONG-ului.

Mai exact, șase persoane vor merge în interiorul alveolei centrale, din Piața Victoriei.

”Prin intermediul unui numar de maxim șase cetățeni, care vor desfasura o activitate pregatitoare/sportiva de plasare a unor perechi de incaltaminte la o distanta de 2m intre acestea. Traseul de afluire și defluire al celor șase persoane se va face dinspre trecerea de pietoni poziționată cel mai aproape de alveola centrală, din Piață Victoriei, și în sens invers”, anunță ONG-ul.

Jandarmeria scăpată de justiția română

Un număr de 12 bărbaţi au fost condamnaţi, vineri, de Judecătoria Sector 1, la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru huliganism la protestul din 10 august 2018. Faptele pentru care aceştia au primit condamnări sunt tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi distrugere. Doi dintre ei trebuie să achite peste 5.000 lei firmei de salubrizare după ce au distrus coşurile de gunoi din Piaţa Victoriei. De asemenea, trei trebuie să achite între 1.000 şi 1.500 lei daune morale unor jandarmi.

Acesta nu este primul dosar în care sunt incluşi manifestanţi de la protestul din 10 august. În alt dosar au fost pronunţate pedepse în primă instanţă: șapte bărbaţi au primit tot închisoare cu suspendare pentru că au lovit-o pe femeia jandarm.

Pe 15 iulie, procurorii DIICOT au anunţat clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat.

Protestul din 10 august 2020 este în pagina eveniment aici: Diaspora Dă Papucii 10 August 2020 Protestul pantofilor fără stăpân

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

USR PLUS îi cere şefului CJ Iaşi Costel Alexe să oprească angajarea rudelor şi prietenilor în instituţiile publice

Mihnea Tudor

Cioban dispărut, căutat într-un pârâu de unde au fost scoase zeci de oi moarte

Gloria Pascu

De ce nu fac hamsterii fitness…

Gabriela Ibens

Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA. Textul jurământului

Saghin Cristian

Kamala Harris a depus jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al SUA

Mihnea Tudor

LIVE! Joe Biden – Ceremonia depunerii jurământului la Casa Albă – VIDEO

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »