Special

Magistraţii Tribunalului Cluj – blocarea activităţii judiciare

Judecătorii Tribunalului Cluj au decis suspendarea activităţii judiciare, pe parcursul săptămânii viitoare, solidarizându-se astfel cu protestele colegilor de la Bucureşti şi de la alte instanţe din ţară. Judecătorul Cristian Danileţ, de la Tribunalul Cluj, a precizat, vineri, în timpul unui protest al magistraţilor care a durat 30 de minute, că, în funcţie de evoluţia lucrurilor, peste o săptămână, vineri, se va decide cum şi dacă va continua protestul.

Protest magistrați

‘Adunarea generală a Tribunalului Cluj a decis ca în afară de a ieşi azi afară în faţa Palatului de Justiţie să suspende activitatea judiciară pe timp de cel puţin o săptămână începând cu data de luni. Vom intra în sală doar pentru cauzele urgente, asta înseamnă cauzele cu arestaţi, ordonanţele preşedinţiale, ordinele de protecţie, suspendarea actelor administrative. În rest nu vom soluţiona cauze la Tribunalul Cluj. Solicităm celorlalţi colegi din ţară judecători şi procurori să adopte forme radicale de protest pentru că dialogul cu autorităţile centrale judiciare a eşuat’, a spus Danileţ, care a fost membru al CSM între 2011 şi 2017.

De asemenea, a mai anunţat acesta, judecătorii şi procurorii Tribunalului Cluj au decis să declanşeze procedura de revocare a membrilor CSM.

În cursul zilei de vineri, aproximativ 200 de judecători şi procurori, inclusiv de la DNA şi DIICOT, au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Cluj. Protestatarii ţineu în mâini foi albe cu mesaje precum ‘Justiţie independentă’, ‘Secţia specială pentru magistraţi este o formă de presiune’, ‘Abrogaţi OUG neconstituţională nr. 7/2019’, precum şi alte mesaje asemănătoare prin care cer independenţa justiţiei.

Alte știri de interes

Drepturile Digitale ale Cetățenilor. Cum sprijinim implicarea cetățenilor în gestionarea situațiilor de urgență

Mihnea Tudor

Semnătura electronică, aprobată în OUG pentru orice document. Cea mai importantă măsură în domeniul digitalizării din ultimii ani.

Mihnea Tudor

Coronavirus – De ce trebuie închise școlile imediat? Părerea unui specialist

Gloria Pascu

Coronavirusul aduce restricții MAJORE de trafic: Cursele aeriene din și spre Italia, suspendate. Carantină și autoizolare pentru alte categorii de călători

Mihnea Tudor

Lista cu E-uri dintr-un sandviș. Zeci de aditivi alimentari într-o înghițitură

Mihnea Tudor

Primul caz de #coronavirus a fost confirmat în România. Ce facem?

Saghin Cristian

Viața la țară: fără medici de familie, fără asistență medicală de urgență

Saghin Cristian

Ce se întâmplă cu pensiile la români – Anunțul lui Rareș Bogdan

Mihnea Tudor

Dezbatere cu participare românească la Paris, pe tema transportului în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »