Protest SANITAS în faţa sediului Ministerului Muncii. Urmează acţiuni comune cu o altă mare federaţie sindicală

Angajaţi din sistemul sanitar protestează, joi, în faţa sediului Ministerului Muncii, ei reclamând salariile mici ale personalului TESA şi ale altor categorii de angajaţi din unităţile medicale publice. Tot joi, Federaţia SANITAS anunţă că va avea revendicări şi acţiuni comune cu Federaţia “Solidaritatea Sanitară” pentru a susţine,”în faţa autorităţilor statului, nevoile salariaţilor din sănătate”.

Personal TESA, dar şi alte categorii de salariaţi din sistemul sanitar participă, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Muncii, reclamând salariile mici şi condiţiile de muncă, dar şi nevoia de noi angajări în sistem.

Protestul a început la ora 11:00 şi este programat a dura până la ora 13:00.

Federaţia SANITAS anunţă, joi, că, în urma unui apel pe care l-a lansat către toate organizaţiile sindicale din sănătate şi asistenţa socială, cărora le-a cerut să se alăture acţiunilor programate pentru soluţionarea revendicărilor membrilor de sindicat, o altă federaţie sindicală a decis să susţină acţiunile care promovează revendicările angajaţilor din aceste domenii.

”Cele două federaţii reprezentative din sănătate, Federaţia SANITAS şi Federaţia «Solidaritatea Sanitară», au decis să susţină împreună, în faţa autorităţilor statului, nevoile salariaţilor din sănătate! Astfel, în perioada care urmează, cele două organizaţii vor avea revendicări şi acţiuni comune! Pentru prima dată cele două federaţii îşi unesc forţele pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei salariaţilor din sistemul sanitar românesc!”, a transmis într-un comunicat Federaţia SANITAS.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes