Protestatarul Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc luni percheziţii, susţin surse judiciare.

DIICOT a transmis că au avut loc nouă percheziţii domiciliare, în Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

De asemenea, conform DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT, structura centrală şi căgtre Serviciul teritorial Iaşi.

UPDATE – ”La data de 22.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi şi a municipiului Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. În cauză s-a reţinut faptul că, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi”, anunţă DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, vor fi duse pentru audieri 3 persoane.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Sursele citate afirmă că Dide ar fi fost ridicat din tren pentru a asista la percheziţii.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi, însă au loc percheziţii în Bucureşti şi în alte judeţe.

Cristian Dide a fost o prezenţă constantă la protestele anti-PSD din Piaţa Victoriei, proiectând şi diverse mesaje pe clădiri. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian didedidedroguri dideperchezitii didetrafic droguri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes