Proteste în Manhattan. Fiica primarului din New York, arestată

Polițiștii au dispersat o ”adunare ilegală” care protesta, sâmbătă, în Manhattan, împotriva brutalității poliției care a provocat moartea lui George Floyd în Minneapolis, pe 25 mai, și au arestat-o pe Chiara, fiica de 25 de ani a primarului din New York, Bill de Blasio.

Raportul poliției confirmă că fiica edilului din New York se afla printre cei 100 de protestatari ieșiți în stradă în memoria lui George Floyd

Potrivit Daily Mail, în raportul poliției se arată că Chiara se număra printre cei 100 de protestatari care au refuzat să elibereze drumul și au atacat polițiștii cu obiecte. New York Post a raportat de asemenea arestarea.

Chiara, absolventă din 2016 a Universității Santa Clara, a fost eliberată duminică dimineață, 31 mai, după ce i s-a înmânat un bilet de înfățișare la birou. Primarul New York-ului le-a cerut protestatarilor să se disperseze cu doar o oră mai devreme.

Conform presei americane, primarul De Blasio, un democrat în vârstă de 59 de ani, nu a menționat arestarea fiicei sale în niciuna dintre cele două ședințe de presă la care a participat sâmbătă seară și duminică dimineață. La ședința de duminică dimineață, de Blasio a vorbit despre ”umanitate”, spunând că atât protestatarii, cât și ofițerii de poliție merită să fie tratați cu ”un respect extraordinar”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fiica primarului new yorkproteste manhattan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes