LIVE VIDEO – Proteste în mijlocul nopții în București, Timișoara, Arad, Cluj, Brăila, Constanța, Galați. Se scandează JOS ARAFAT! LIBERTATE! JOS MASCA!

În mai multe orașe ale țării oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima dezacordul față de restricțiile din ce în ce mai dure. La București sute de protestatari s-au adunat alături de Pompiliu Diplan și mișcarea Stare de Libertate, în Piața Universității, într-un protest care s-a vrut spontan, dar la care s-a venit cu aparatură electronică și megafoane.

La Galați protestatarii au blocat centrul orașului, o stradă și s-au urcat pe mașini. La Timișoara, câteva zeci de persoane au făcut un careu cu steag tricolor și pancarte, în jurul avocatului Gheorghe Vela. Proteste similare au loc și la Arad, Cluj-Napoca, Brăila, Constanța.

„Galațiul e blocat”, susține Luis Bratu cu imagini din orașul de la Dunăre, unde protestatarii au blocat circulația și s-au urcat pe mașini, relatează România Tv.

Deși a trecut de mult de ora 24:00, oră la care este interzisă circulația în afara locuințelor în orașele cu peste 4% rata de infectare, protestatarii sunt încă pe străzi, chiar dacă e trecut de miezul nopții.

Demonstranții plănuiesc să continue protestele și mâine, în fiecare oraș din provincie, precum și în Capitală.

Ora 00:30, protestatarii îngroașă rândurile în Piața Universității, alături de Pompiliu Diplan și Starea de Libertate. Lozinca lor preferată este „Arafat judecat pentru cei legați de pat!”. Ei mai strigă și: „Să vă fie frică, poporul se ridică!”, „Jos cu Starea de Alertă!”, „Li-ber-ta-te!”. Au cerut, totodată, reîntoarcerea elevilor în băncile școlii, oprirea prelungirii stării de alertă și libertate pentru creștinii ortodocși, până la ora 5 dimineața în noaptea de Înviere.

Sute de persoane protestează la Galați, acesta plecând spontan, fată de restricțiile anti-covid ale Guvernului României. Aceștia scandează ,,Jos Arafat” și ,,Demisia” și ,,Libertate”. Străzile sunt blocate.

La Brăila alte sute de oameni s-au strâns pe străzile orașului, cu același scop, împotriva noilor restricții.

La Constanța, la ora 22:00 s-au terminat protestele unde au participat aproximativ 1000 de persoane.

LIVE Protest la Galați Duminică noaptea

LIVE Protest București

LIVE Protest ARAD

LIVE Protest Timișoara

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

protest anti masca protest in noapte protest universitate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes