International

Proteste pro Trump în SUA, cu arma în mână. Avertisment FBI înainte de ziua învestirii lui Biden

FBI a lansat un avertisment, luni, legat de grupuri de protestatari înarmați care sunt așteptați să participe la protestele în Washington, dar și în cele 50 de capitale ale statelor americane, în ziua învestirii președintelui ales Joe Biden, pe 20 ianuarie, relateză media americane. Cel puțin 15.000 de membri ai Gărzii Naționale sunt autorizați să asigure securitatea evenimentului de inaugurare.

Un grup înarmat plănuiește să călătorească la Washington și a promis să se revolte dacă sunt făcute tentative de a-l înlătura pe Trump din funcția de președinte.

Un jurnalist american, Aaron Katersky, scrie pe Twitter, citând un document obținut de ABC:

”FBI a primit informații cu privire la un grup înarmat identificat care intenționează să călătorească la Washington, DC, pe 16 ianuarie. Ei au avertizat că dacă Congresul încearcă să îl demită pe POTUS prin Al 25-lea Amendament va avea loc o mare revoltă. Proteste cu arme sunt plănuit în toate cele 50 de capitale statale de pe 16 ianuarie până cel puțin pe 20 ianuarie, iar la Capitoliul american de pe 17 ianuarie până pe 20 ianuarie”.

Generalul Daniel Hokanson, șeful Gărzii Naționale, le-a spus reporterilor că aproximativ 10.000 de membri ai Gărzii Naționale vor fi în Washington sâmbătă și se vor concentra pe a sprijini securitatea, logistica și comunicarea, conform DailyMail.

Democrații au depus luni în Camera Reprezentanților un rechizitoriu împotriva lui Donald Trump, primul pas către deschiderea formală așteptată săptămâna aceasta a unei a doua proceduri de punere sub acuzare (impeachment) împotriva președintelui SUA, pe care îl acuză că a „incitat” la violența” care a lovit Capitoliul miercuri.

În același timp, democrații, care controlează majoritatea în Cameră, au introdus o altă rezoluție prin care au cerut vicepreședintelui Mike Pence să îl demită pe Donald Trump din funcție, invocând al 25-lea amendament al Constituției SUA.

Pentru ca noua procedură de destituire să se finalizeze, ar trebui ca miliardarul republican să fie declarat vinovat de două treimi din Senat, în contextul în care depunerea jurământului de către Joe Biden este programat pe 20 ianuarie.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Chuck Schumer a spus din greșeală „erecție” în timp ce anunța la Senat destituirea lui Donald Trump

Ionel Lăcătuș

Incredibil! În Suedia, 1000 de cadre medicale, vaccinate anti-COVID cu ser ținut la o temperatură necorespunzătore. Încă nu se cunosc consecințele

Daniela Arnăutu

Procesul destituirii lui Trump cu privire la ”incitare la insurecţie” începe luni

Saghin Cristian

Biden dorește prelungirea tratatului nuclear cu Rusia

Daniela Arnăutu

Dreptul de a te deconecta digital ar putea deveni realitate. Munca la distanță, reglementată în Uniunea Europeană

Mihnea Tudor

Incendiu în India, la Serum Institute, unde se produce vaccinul AstraZeneca

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »