PSD cere anchetă penală: Demisia consilierului de stat din scandalul „Cîţugate”, recunoaştere oficială a culpei!

PSD face un nou apel către instituţiile abilitate să declanşeze o anchetă penală în cazul „Cîţugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicaţi, prin revocarea din funcţie a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei prim-ministrului, arată un comunicat de presă al partidului, primit la redacție.

„Organele de anchetă au acum oportunitate de a demonstra opiniei publice din România că sunt imparţiale din punct de vedere politic şi că aplică aceeaşi măsură, indiferent de culoarea politică a infractorilor. Revocarea consilierului de stat reprezintă, practic, un auto-denunţ prin care se confirmă autenticitatea documentului, iar faptul că premierul nu a dispus imediat sancţiuni împotriva celor care i-au folosit numele şi însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conţinutul acelui text şi a aprobat transmiterea lui către liderii PNL.

Astfel, prim-ministrul Cîţu a comis infracţiuni deosebit de grave: a folosit resursele umane şi financiare ale Guvernului în scopuri personale şi a făcut uz de însemnele autorităţii instituţiei pe care o conduce pentru a-şi crea un avantaj în competiţia din interiorul partidului”, potrivit sursei citate.

Mioara Costin și-a dat demisia

Consilierul premierului Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată, joi seară, în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri in pnl citu ancheta penala citugate document citu document pnl mioara costin demisie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes