PSD cere Guvernului să spună, public, de ce a fost amânat PNRR

PSD cere Guvernului să spună, public, de ce a fost amânat PNRR
PSD cere Guvernului să spună, public, de ce a fost amânat PNRR

PSD îi solicită ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, să comunice, public, adevărul despre amânarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„A solicitat România oficial o nouă amânare? Până când? Care sunt motivele repetatelor eşecuri în a primi aprobarea Comisiei Europene asupra PNRR?
A trecut fix o lună de când prim-ministrul Cîţu a anunţat că nimeni dintre cei care lucrează la PNRR nu pleacă în concediu până nu termină, iar cine greşeşte este concediat. Aşa de bine şi de susţinut s-a lucrat încât rezultatul este o nouă amânare!”, arată PSD, într-un comunicat de presă.

După cum a dezvăluit ministrul revocat al Finanţelor, Guvernul Cîţu a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie, dar nu a fost comunicat nimic opiniei publice, mai arată sursa citată.

„PSD condamnă categoric modul incalificabil în care premierul Florin Cîţu şi ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea îi mint şi-i dezinformează cu premeditare pe români. Aşa-zisul proces continuu de consultare cu Comisia Europeană, care ar fi menit să reducă divergenţele este, în fapt, doar expresia neputinţei şi incompetenţei guvernamentale. Între timp, România rămâne codaşa Europei – deja sunt 17 ţări care au PNRR-urile aprobate şi urmează să încaseze primii bani – şi se scufundă în marasmul economic şi social provocat şi întreţinut de o guvernare ruptă de realitate şi de interesul naţional”, se mai precizează în comunicatul PSD.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comunice adevarul Cristian Ghinea motiv amanare pnrr psd
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes